Codziennie jest inny zestaw dnia (18,50 zł). Trafiłem na kapitalny, idealnie zbalansowany barszcz ukraiński i pulpety wieprzowe w sosie koperkowym z ziemniakami oraz surówką. Pyszny zestaw, a do tego bardzo sycący.
Zamówiłem też sznycel cielęcy z sadzonym jajkiem, ziemniakami i zestawem surówek (35 zł). Doskonały wybór, jeśli lubicie miękką i soczystą cielęcinę. Kotlet jest wielki, w zestawie z jajkiem i ziemniakami potrafi nasycić. Nie mogłem sobie odmówić mojego ulubionego dania z kuchni śląskiej, czyli rolady wołowej w sosie własnym z kluskami i zasmażanymi buraczkami (32 zł). Wołowina krucha, nadziana zgodnie ze sztuką cebulką, ogórkiem kiszonym i boczkiem, posmarowana musztardą, a sos doskonały – gęsty i aromatyczny, kluski śląskie sprężyste, zaś buraczki gorące, takie domowe. Świetny zestaw.
LOKALE KIELCE. Żorż zamówił dania z dawnego kącika. A teraz jest tam romantycznie
Równie dobrze wypadł schabowy z ziemniakami i zestawem surówek (18 zł). Panierka kryła soczyste, niezbyt rozklepane mięso. Panierowany filet z kurczaka z ziemniakami i zestawem surówek (18 zł) to również bardzo dobry wybór. Zaryzykuję stwierdzenie, że był to jeden z najlepszych filetów, jakie jadłem w dowozie.
Podsumowując: wszystkie zamówione dania były pyszne i warte swej ceny. Na szczególną pochwałę zasługują ziemniaki. Nie czuć ich było zleżeniem, jak to się dość często trafia. Tu na pewno nie były z bemara, tylko świeżo ugotowane. Surówki również świetne. Zdecydowanie Polne Smaki wiedzą, jak dostarczyć w dowozie posiłek, który sprawi przyjemność. 127 zł, jakie zapłaciliśmy za obiad dla pięciu osób, to zdecydowanie dobrze wydane pieniądze. W tej cenie koszt opakowań (4,20 zł) oraz papierowych toreb (1,60 zł). Krótko mówiąc: polecam. I niecierpliwie czekam, kiedy będzie można znowu usiąść tam do stolika.
Polne Smaki, Kielce, ul. Polna 7. Czynne od poniedziałku do piątku w godz. 10-17. Płatność gotówką, BLIKiem lub kartą, także w dowozie. Koszt dowozu: zamówienie powyżej 40 zł – gratis, poniżej 40 zł – 7 zł.
* W internecie znany jako Żorż Ponimirski. Ojciec założyciel i pomysłodawca bloga Street Food Polska. Gastroseksualny wielbiciel fast i street foodów.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS