Kilkadziesiąt osób, które były gośćmi w restauracji Rzeszuff zostało zarażonych salmonellą. Bakterię wykryto w jajach użytych do przygotowania potraw.
Śledztwo, które prowadziła rzeszowska Prokuratura Rejonowa, było prowadzone pod kątem nieumyślnego sprowadzenia niebezpieczeństwa dla życia lub zdrowia wielu osób. Przypomnijmy: na przełomie maja i czerwca ub.r. w restauracji Rzeszuff doszło do zatrucia salmonellą.
U klientów, którzy w czasie weekendu odwiedzili restaurację, która specjalizuje się w śniadaniach, brunchach i lunchach, i jedli tam kanapki z jajkami po benedyktyńsku, w ciągu kolejnych dni zaczęły pojawiać się objawy chorobowe.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS