Zarabiam teraz 15 tys. zł, aIe im więcej miałem, na tym mniej mi starczało – przyznaje Konrad, programista z Warszawy. – Dopiero wojna mną wstrząsnęła. Bo co będzie, jak stracę pracę? Teraz mam aplikację w telefonie z celem “Przetrwanie”. Od maja odłożyłem 40 tys. zł.
Piotr układa surowy płat karkówki na spodzie słoika. Na nim lądują po kolei: pokrojone i obrane ziemniaki, kalafior, chili, plasterki cytryny i cebula. Kurkuma, sól, pieprz na górę i prawie gotowe. Słoik trzeba jeszcze zamknąć i zagotować w garnku wypełnionym wodą. To jeden z kilku słoików, które Piotr przygotowuje w weekend. W jeden dzień przyrządza jedzenie na cały tydzień. – To się nazywa Mealprep, nowy trend, który znalazłem w internecie. Jedzenie drożeje, więc oszczędzam i czas, i pieniądze – tłumaczy.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS