A A+ A++

Zarabiam teraz 15 tys. zł, aIe im więcej miałem, na tym mniej mi starczało – przyznaje Konrad, programista z Warszawy. – Dopiero wojna mną wstrząsnęła. Bo co będzie, jak stracę pracę? Teraz mam aplikację w telefonie z celem “Przetrwanie”. Od maja odłożyłem 40 tys. zł.

Piotr układa surowy płat karkówki na spodzie słoika. Na nim lądują po kolei: pokrojone i obrane ziemniaki, kalafior, chili, plasterki cytryny i cebula. Kurkuma, sól, pieprz na górę i prawie gotowe. Słoik trzeba jeszcze zamknąć i zagotować w garnku wypełnionym wodą. To jeden z kilku słoików, które Piotr przygotowuje w weekend. W jeden dzień przyrządza jedzenie na cały tydzień. – To się nazywa Mealprep, nowy trend, który znalazłem w internecie. Jedzenie drożeje, więc oszczędzam i czas, i pieniądze – tłumaczy.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułDzień Radości na „Szkwale” z udziałem Mariny Hulii. Prezentacja różnych kultur i integracja
Następny artykułNowe zakażenia koronawirusem. Dane ministerstwa