Historia Lasu Huberta ma swój początek w środku pradawnych puszczy, gdzie wśród drzew i ściółki przechadzały się leśne zwierzęta….
Tak zaczynać by się mogła baśń czy legenda, a nie artykuł o walorach żywności z dziczyzny. Jednak w przypadku Lasu Huberta, firmy z Rud, działającej na rynku od ponad 10 lat, nie ma żadnej sprzeczności.
Wyroby oferowany przez naszą firmę czerpią pełnymi garściami z wielowiekowej tradycji polskiej gastronomii opartej na dziczyźnie. A warto sobie uświadomić, że to Polacy sztukę przygotowywania mięs, wędlin, kiełbas czy pasztetów z dzika, sarny, daniela, czy jelenia opanowali do perfekcji.
Kiedyś obiady z dziczyzną były czymś serwowanym powszechnie w polskich domach. Potem dziczyzna poszła w zapomnienie. A szkoda. Dziś, kiedy coraz większą wagę przywiązujemy do zdrowej diety, opartej na naturalnych, ekologicznych składnikach, czy może być coś zdrowszego i bliższego natury, niż mięso zwierząt dorastających w lasach, czy na łąkach?
Właśnie tam, na łonie natury rozpoczyna się wędrówka wyrobów oferowanych przez Las Huberta. Pozyskana zwierzyna zostaje wypatroszona i przetransportowana do punktów skupowych, skąd trafia bezpośrednio do naszego zakładu.
Tam rozpoczyna się już zupełnie inna historia, w której główne role grają: umiejętność stosowania przepisów naszych przodków i staropolskie sposoby wędzenia. To połączenie przekłada się na smaczne mięsa, wędliny i pasztety, których szeroka gama sprawia, że Las Huberta jest jednym z najlepszych dostawców dziczyzny na rynku polskim.
Posiadamy bogatą ofertę mięs z jelenia, dzika, sarny, daniela. Produkujemy również szynki z jelenia, daniela, dzika, a także salami z jelenia. Wierne grono wielbicieli posiadają kiełbasy, w tym kabanosy, myśliwska z dzika, krucha, jałowcowa, niedźwiedzia, podhalańska, parówki delikatesowe z dziczyzny, frankfurterki i polska surowa. Sezonowo produkujemy kiełbasę grillową i hamburgery.
Oferta obejmuje również produkty wolnogotowane ( sous vide) takie jak: gulasz z jelenia, karczek z jelenia, udziec z jelenia, gulasz z dzika, gulasz z sarny.
Warto wiedzieć, że w naszych wyrobach omijamy szerokim łukiem wszystko, co nie jest zgodne z prawami natury, a balansuje na krawędzi konserwantu. Posiadamy wszelkie wymagane certyfikaty spełniające wymogi europejskie oraz pozwalające na eksport na rynki unijne. Dzięki temu jesteśmy w stałym kontakcie z naszymi kontrahentami z Francji, Anglii, Belgii, Niemiec, Holandii a nawet Argentyny. Nasze przyprawy i dodatki posiadają atesty niezbędne w tworzeniu naszych pysznych wędlin w zgodzie z naturą. Nasz zakładowy system HACCP, IFS i warunki sanitarno-weterynaryjne połączone z regularnym nadzorem weterynarza i współpracy z Państwową inspekcją weterynaryjną gwarantują niepowtarzalną jakość naszych wyrobów.
W 2021 r. wdrożyliśmy system IFS (International Featured Standards), dzięki któremu możemy jeszcze bardziej otworzyć na rynek zagraniczny. W 2014 roku powstał nowy zakład rozbioru, skórowania, konfekcjonowania i mrożenia mięs dziczyzny, zaś w 2015 roku wybudowaliśmy osobny nowoczesny zakład, w którym produkujemy wysokogatunkowe wędliny z dziczyzny.
Za swoją pracę zostaliśmy już nagrodzeni nagrodą ARiMR w uznaniu za wzorowe inwestycje realizowane z programów pomocowych ARiMR, a także zdobyliśmy trzecie miejsce na targach mięsnych jesienią 2016 roku.
Zdrowie, natura, ekologia na talerzu
Ponadto możemy się poszczycić szeroko pojętą współpracą z licznymi kołami łowieckimi z całej Polski oraz Lasami Państwowymi, dzięki czemu możemy w pełni zagwarantować, że produkty od nas pochodzące są w 100% pozyskane przez myśliwych.
Zachęcamy do odwiedzin naszego bogato zaopatrzonego sklepu w Rudach Wielkich. Zakupy możesz skompletować również w naszym e-sklepie lashubertasklep.pl.
Smak natury, smak polskich lasów na Twoim stole! To możliwe już teraz! Smacznego
Las Huberta
ul. Świętojańska 18a
47-430 Rudy
tel. +48 722 722 400
E-mail: [email protected]
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS