A A+ A++

Piersi przekroić poziomo (nie do końca). Rozłożyć i posmarować miodem. Obtoczyć w płatkach migdałowych.
Piec na małym ogniu na maśle z obu stron, aż się zarumienią na złoto.
Wrzucić pokrojone na pół suszone morele i zalać winem, dodając 2 łyżki stołowe miodu. Przykryć pokrywką i dusić przez około 15 min. do momentu zredukowania się sosu.
Podawać udekorowane listkami mięty, najlepiej z kuskusem z suszonymi owocami lub z ryżem na mleku.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułSzkolne Mistrzostwa Menedżerskie 4
Następny artykułRóża Galilei. Izrael sprawdza gotowość lotnictwa