Zapiekanki w kilkunastu różnych odmianach, w tym wege, bajgle śniadaniowe, frytki belgijskie, z batatów i nachosy z gorącym sosem serowym – to oferta nowo otwartego lokalu na gliwickiej starówce. TODOJUTRA mieści się przy ulicy Raciborskiej 2.
Jest to szósty lokal działający pod tą marką na terenie województwa śląskiego.
– Firma działa od 9 lat, a swoje pierwsze kroki stawiała na katowickiej ul. Mariackiej. Znani jesteśmy przede wszystkim z zapiex, czyli klasyki polskiego street foodu. Najbardziej klasyczna zapiekanka BEZ CUDÓW to hołd złożony w stronę dawnego smaku, farszu pieczarkowego duszonego z miłością i z cebulką. W menu znajduje się w sumie 16 pozycji zapiexowych, gdzie każdy znajdzie wariant dla siebie, również weganie i wegetarianie – mówią właściciele lokalu.
Najpopularniejszymi pozycjami są: PAN BOCZEK (bekon + bekon grillowany, cebula, ser), HARNAŚ (kurczak, bekon grillowany, oscypek, cheddar, baza: sos czosnkowy) oraz HISZPAN Z OBSTAWĄ (chorizo, salami pepperoni, bekon, ser)
– dodają.
Ofertę zapiexową uzupełniają frytki belgijskie, z batatów i nachos z gorącym sosem serowym. W ofercie śniadaniowej znaleźć można bajgle (to parzona bułka drożdżowa z charakterystyczną dziurką na samym środku) oraz włoską kawę. Lokal posiada również pełne menu alkoholowe w tym autorskie nalewki o smaku cytryny, marakui, mango i malin.
Dla klientów przygotowano trzy sale, każda w innym stylu. Dla osób chcących zorganizować mały event jest dyskretna sala z wysokim stołem na samym końcu. Przed wejściem znajdziemy ciekawie zaaranżowany ogródek ze sporą ilością zieleni.
Lokal czynny będzie w tygodniu: poniedziałek-czwartek oraz niedziele od 10:00 do 23:00, w weekendy piątek, sobota do godziny 3:00.
materiał partnera
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS