A A+ A++

Rozgrzej piekarnik do 200 st. C.Najpierw zrób grzyby. Oczyść je i pokrój na plasterki, czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Na patelnię z grubym dnem wlej oliwę i dodaj czosnek, zacznij podgrzewać i włóż pokrojone pieczarki. Zwiększ ogień i smaż wszystko mieszając łopatką. Jeżeli pojawi się płyn, smaż grzyby do jego odparowania. Smaż je, aż będą brązowe. Dodaj sól, pieprz i natkę pietruszki. Wymieszaj.

Do pieczarek dodaj fasolę, pomidory, posiekany czosnek, tymianek, sól i dobrze wymieszaj. W razie potrzeby spróbuj i dodaj sól i pieprz. Ułóż na wierzchu kawałki mozzarelli. Piecz bez przykrycia w piekarniku przez około 30 minut. Płyn w zapiekance powinien trochę bulgotać i nieco się zredukować, a ser się stopić i nieco przypiec. Podawaj gorącą zapiekankę prosto z pieca z bagietką lub innym chlebem.

Przed zapiekaniem możesz posypać danie okruchami czerstwej bułki i dopiero wstawić do pieca.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNie sprzedały mu alkoholu, więc groził im zabawkowym pistoletem
Następny artykułBezpłatne e-booki w czasie pandemii