A A+ A++

Składniki:

 

– 8 średnich ziemniaków

– 200 g wędzonego boczku

– 2 średnie cebule

– 20 g suszonych podgrzybków

– 100 g sera żółtego Gouda MSM Mońki w plastrach

– mąka

– sól, pieprz, sos sojowy i majeranek do smaku

 

Przygotowanie:

 

Ziemniaki ugotować na półtwardo i ostudzić. Boczek pokroić w plasterki, cebulę w kostkę i podsmażyć na złoty kolor. Jajka ugotować na twardo. Grzyby namoczyć, ugotować do miękkości, pokroić i podsmażyć na oleju z cebulą. Podlać wodą i częścią wywaru po grzybach. Doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym, a następnie zagęścić zawiesiną z mąki i wody. W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwowo: ziemniaki pokrojone w plasterki, boczek z cebulą, jajka pokrojone w cząstki i znowu ziemniaki. Każdą warstwę doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Całość zalać sosem grzybowym, a na wierzch ułożyć plasterki sera. Zapiekać w piekarniku ok. 30 min. w temperaturze 180°C.

 

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp
Poprzedni artykuł🔸 BestConnect – Twoje nowe źródło sukcesu biznesowego
Następny artykułDługi wyjazd siatkarek San-Pajdy Jarosław na remis