A A+ A++

Mięso posypujemy przyprawą gyros i odstawiamy na min. 30 minut do lodówki. Następnie rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy partiami mięso, ma się tylko zarumienić. Odkładamy do miski.

Na tej samej patelni zeszklić cebulę i czosnek, następnie dokładamy pozostałe warzywa. Chwilę dusimy, dodajemy mięso, posypujemy łyżką mąki. Całość zalewamy wodą i chwilę dusimy. Na koniec dodajemy śmietankę, mieszamy, ale nie gotujemy. Doprawiamy papryką, solą i pieprzem.

W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę makaronu, warstwę sosu i 2/3 sera, tak na zmianę. Posypujemy resztą żółtego sera i zapiekamy w 180 stopni przez 20 minut. Gotowe.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKoronawirus. Jak pomagają pomorskie miasta?
Następny artykułWażność orzeczenia o niepełnosprawności, stopniu niepełnosprawności, niezdolności do pracy i samodzielnej egzystencji (koronawirus)