Do miski wsypać mąkę, wlać mleko, wodę i wbić jajko. Dodać odrobinę soli i zmiksować na jednolitą masę.
Na rozgrzaną dużą patelnię wlać odrobinę oleju, a następnie trochę ciasta naleśnikowego. Usmażyć naleśniki. Z ciasta powinno wyjść 6 -7 dużych naleśników.
Pieczarki pokroić w plasterki, przełożyć na patelnię i smażyć, następnie do pieczarek dodać pokrojoną w kostkę cebulę i razem chwilę podsmażyć. Przyprawić do smaku.
Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Na usmażone naleśniki wyłożyć część farszu, posypać startym serem i zawinąć w rulony. Następnie ułożyć je w naczyniu żaroodpornym i ponownie posypać starym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C, aż ser się roztopi.
Podawać na ciepło polane ketchupem.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS