A A+ A++

Żabie udka kryją nie tylko delikatne, jasne mięso (w smaku podobne trochę do kurczaka), ale również sporo wartości odżywczych. Stanowią bogate źródło białka, które nasz organizm przyswaja lepiej niż białko roślinne. Dostarczają też dużo witamin z grupy B, przede wszystkim tiaminy (B1), ryboflawiny (B2), pirydoksyny (B6) oraz kobalaminy (B12), odgrywających dużą rolę w budowie i regeneracji tkanek oraz w prawidłowym funkcjonowaniu systemu nerwowego.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułSkandal z udziałem Leo Messiego? Promuje kraj, który łamie prawa człowieka
Następny artykułIgry na żywo wracają! W planie imprezy grill, korowód i koncerty