A A+ A++

PRZEPIS na ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem

Składniki:

  • 275 g ciasta francuskiego 
  • 150 g sera mozzarella Mlekpol (tarty)
  • 100 g ulubionej szynki
  • 5 łyżek ketchupu
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich

Przygotowanie

Piekarnik nagrzewamy do 200°C. Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego, smarujemy ketchupem i posypujemy ziołami prowansalskimi. Rozkładamy plastry szynki, a następnie całość sypiemy równomiernie mozzarellą. Ciasto francuskie zawijamy w ciasny rulon. Kroimy na plastry o grubości około 2-3 cm. Ślimaczki przekładamy n … czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułDonald Tusk pisze o „ukłuciu prezesa”. Ryszard Terlecki: Poważny polityk, nie chcę powiedzieć, stacza się, ale…
Następny artykułInformacje dot. szczepień przeciwko covid-19