A A+ A++

Kardamon to przyprawa pochodząca z nasion roślin z rodziny imbirowatych. Jest jedną z najstarszych i najdroższych przypraw na świecie. Często nazywana “królową przypraw”. Kardamon jest powszechnie stosowany w kuchniach azjatyckich i bliskowschodnich, zarówno do potraw słodkich, jak i wytrawnych. Dodaje się go do curry, pieczywa i deserów, a także napojów, takich jak kawa.

czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPodstawowa wiedza o RTG uzębienia
Następny artykułPomóżmy powodzianom!