A A+ A++

Ultraprzetworzona żywność zawiera wysoką zawartość cukru, soli i niezdrowych tłuszczów. Ma także niską wartość odżywczą, zawiera sztuczne dodatki, ma uzależniające właściwości i negatywny wpływ na zdrowie jelit. Okazuje się jednak, że dodanie zaledwie kilku wysokoprzetworzonych produktów do zdrowej diety może mieć negatywne skutki dla zdrowia.

Ultraprzetworzona żywność zwiększa ryzyko udaru mózgu

W badaniu REGARD, czyli REasons for Geographic and Racial Differences in Stroke, przeanalizowano dane dotyczące 30 tys. osób, które były obserwowane przez okres do 20 lat. Okazało się, że u osób, które dodawały do swojej diety najba … czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułTakiej sytuacji w Krakowie jeszcze nie było. Spontaniczna złodziejka w akcji
Następny artykułRobert Lewandowski nie podpisał koszulki. Zobacz, dlaczego odmówił kibicowi