A A+ A++

Pomimo trudności w wydobywaniu ziaren granatu, warto poświęcić nieco czasu temu owocowi. Ma on cierpko-słodki smak, intensywny czerwony kolor i jest niezwykle soczysty. Granat nie tylko pięknie prezentuje się w różnego rodzaju daniach, ale jest też smaczny i bardzo zdrowy. Zawiera mnóstwo witamin i składników mineralnych. Można traktować go jak samodzielną przekąskę, ale i łączyć go z owsianką, sałatkami, koktajlami. Świetnie sprawdza się również w ciastach czy deserach lub w połączeniu z serami, np. z fetą lub serem pleśniowym.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułCoś niebieskiego pływa w stawie
Następny artykułPowstanie dalszy ciąg chodnika w Gumniskach