Salceson został wybrany najgorszym produktem mięsnym świata – pisze fakt.pl. Listę przygotował portal Taste Atlas. Na liście znalazły się produkty z całego świata.
W Polsce zajadamy się salcesonem
Popularny w Polsce podrób uzyskał 2,4 punkty na 10, co dało mu pierwsze miejsce w tym niechlubnym zestawieniu. To nie jedyny polski akcent. Na 67. miejscu rankingu uplasował się boczek. Jest to kolejny przysmak uwielbiany przez Polaków, który jednak nie zdobył sympatii zagranicznych smakoszy – pisze fakt.pl.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Co jeszcze znalazło się w pierwszej dziesiątce najgorszych produktów mięsnych na świecie?
Drugie miejsce na podium zajęło słowackie salami o nazwie Liptovská saláma, a trzecie przypadło amerykańskiej “szynce Smithfield”. W dalszej części rankingu znalazł się niemiecki wyrób wieprzowy — Sülzwurst — czytamy na portalu.
Na piątym miejscu uplasowała się słoweńska tlačenica, a szóste zajęła francuska kiełbasa Andouille de Guéme. Siódme miejsce przypadło węgierskiej galarecie mięsnej Disznósajt, a tuż za nią, na ósmym miejscu, znalazły się niemieckie kiełbaski Halberstädter. Dziewiąte i dziesiąte miejsce również przypadło niemieckim produktom – kiełbasom Thüringer Leberwurst i Teewursta – czytamy na fakt.pl.
Należy zaznaczyć, że ranking na tym portalu kulinarnym został stworzony na podstawie ocen samych użytkowników, a więc jest to subiektywna opinia internautów – podkreśla fakt.pl.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS