A A+ A++

W misce plastikowej lub szklanej wymieszać marynatę. Włożyć mięso, dokładnie wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na min. 2 godz. (można na noc). Następnie mięso odsączyć i zachować marynatę.

Na głębokiej patelni rozgrzać część oleju. Kiedy będzie mocno rozgrzany, partiami wrzucać mięso i smażyć, aż zbrązowieje, ale w środku będzie jeszcze czerwone. Wyjąć na papierowy ręcznik, odsączyć nadmiar tłuszczu i przełożyć do miski.

Rozgrzać resztę oleju, wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać paprykę i chwilę dusić. Następnie dodać pędy bambusa i fasolę.

Do marynaty dodać 2 łyżki wody i mąkę kukurydzianą. Wymieszać na gładką masę. Mięso przełożyć na patelnię z warzywami, dodać sos i smażyć, aż mięso będzie w środku usmażone. Od razu podawać z ugotowanym ryżem i ulubionymi dodatkami.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPamiątka regionu Warmii i Mazur | konkurs
Następny artykułBędą ćwiczyć na świeżym powietrzu. W Zespole Szkół Specjalnych powstanie siłownia plenerowa