W misce plastikowej lub szklanej wymieszać marynatę. Włożyć mięso, dokładnie wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na min. 2 godz. (można na noc). Następnie mięso odsączyć i zachować marynatę.
Na głębokiej patelni rozgrzać część oleju. Kiedy będzie mocno rozgrzany, partiami wrzucać mięso i smażyć, aż zbrązowieje, ale w środku będzie jeszcze czerwone. Wyjąć na papierowy ręcznik, odsączyć nadmiar tłuszczu i przełożyć do miski.
Rozgrzać resztę oleju, wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać paprykę i chwilę dusić. Następnie dodać pędy bambusa i fasolę.
Do marynaty dodać 2 łyżki wody i mąkę kukurydzianą. Wymieszać na gładką masę. Mięso przełożyć na patelnię z warzywami, dodać sos i smażyć, aż mięso będzie w środku usmażone. Od razu podawać z ugotowanym ryżem i ulubionymi dodatkami.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS