A A+ A++

W wodach owocowych znajdziemy często także inne dodatki słodzące. Na przykład pozyskiwany z kukurydzy syrop glukozowo-fruktozowy, którego produkcja jest tańsza niż cukru, zaś korzyści większe – cechuje się znakomitą rozpuszczalnością, nie ulega krystalizacji i zapewnia wyraźny, orzeźwiający smak. Jednocześnie – jak wykazały badania naukowe – ma duży związek z występowaniem otyłości, cukrzycy typu 2, nadciśnienia tętniczego, zaburzeń gospodarki lipidowej, dny moczanowej, kamicy nerkowej, niektórych nowotworów oraz zaburzeń neurologicznych.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułTwórcy Doctor Strange 2 ukradli scenę z niezależnej gry? Walka została dodana dopiero pod koniec produkcji
Następny artykułĆwiczenia wojska w Białym Borze