A A+ A++

Przyczyną przejściowego pogorszenia jakości wody były zmiany mikrobiologiczne w studni 2A ujęcia „Graniczna”.

Studnia 2A została wyłączona z pracy. Obecnie trwają prace mające na celu stabilizację jakości mikrobiologicznej na ww. studni oraz w procesie uzdatniania wody. Do czasu uzyskania stabilnych wyników, woda produkowana na SUW „Graniczna” będzie poddawana procesowi chlorowania.

Efektem towarzyszącym procesowi chlorowania wody może być zmiana jej walorów smakowych, zapachowych, jak również zmiana barwy.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNIETYPOWE OBCHODY DNIA STRAŻAKA
Następny artykułCo uczniowie z Królewca wiedzą o świętach majowych?