A A+ A++

Rogale mają być wypiekane na miejscu, żeby sprzedawać je jeszcze ciepłe. Można będzie pałaszować na miejscu, z kawą, lub zabrać ze sobą i zjeść w towarzystwie trykających się na ratuszowej wieży koziołków. Nowy najemca ma już umowę z ZKZL, ale nie wie, kiedy lokal otworzy.

Adrian Mieszała, który wraz z tatą Pawłem – mistrzem Polski i Świata w cukiernictwie – przywrócił do życia i z sukcesem prowadzi Kociaka, poznańską kawiarnia w stylu retro, ma kolejne plany biznesowe. Pochwalił się nimi w swoich mediach społecznościowych.

Przy okazji podzielił się ogólną wizją nowej kawiarni, bo szczegółów sam jeszcze nie zna. Dostał za to, jak zwykle, mnóstwo polubień i oklasków.

Kawiarnia zamiast mieszkania

“Jako Poznaniak chciałem, aby oglądając trykające się koziołki móc zjeść świeżego i wyprodukowanego na miejscu ciepłego rogala świętomarcińskiego. Jeszcze parę lat temu, jak niektórzy moi rówieśnicy chciałem wyjechać za granicę w celu lepszych perspektyw. Czuję się częścią naszego miasta i tutaj chciałbym mieć perspektywy. Liczę, że to wyzwanie mimo obaw zakończy się pozytywnie” – napisał Adrian Mieszała na Facebooku Kociaka.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułRemont dróg powiatowych w Oświęcimiu, Brzezince i Osieku
Następny artykułŁomianki 2024 Para Dance Sport Polish Open XXVI Mistrzostwa Polski w Paratańcu Sportowym”