A A+ A++

Szybka w przygotowaniu z kilku prostych składników. Najtrudniejsze w przygotowaniu będzie krojenie warzyw, a następnie – oczekiwanie, aż sałatka sie schłodzi kilkanaście minut. 


Wiosenna sałatka z pieczarkami 

Składniki: 

– trzy duże ogórki 
– około 400 g pieczarek ze słoika 
– 300 g jogurtu naturalnego 
– 150 g śmietany kwaśnej 
– przyprawy: sól, pieprz, pietruszka 
– pęczek szczypiorku
– trzy ugotowane jajka 
– około 200 gram szynki

Wykonanie: 

Ogórki pokroić w kostkę i wyłożyć nimi dno płaskiej miski, najlepiej użyć do tego naczynie żaroodporne. Śmietanę wymieszać z jogurtem i dodać przyprawy. Część sosu wylać na ogórki. Pieczarki pokroić w ćwiartki i umieścić je na białym kremie. Na górę ponownie wylać sos. Szczypior kroimy w drobną kostkę i sypiemy na górę. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i kroimy na plastry. Układamy na górę w misce. Szynkę kroimy w drobną kostkę i kładziemy na jajka. Dla ozdoby można sałatkę ozdobić resztkami sosu i szczypiorkiem. 

Smacznego!

 (or)

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułMueller idzie śladem Lewandowskiego. Zaczął naciskać na władze Bayernu
Następny artykułMacron: “Zrobimy wszystko, by powstrzymać wojnę”. Co dalej?