Gwiazdki Michelin uchodzą za najważniejsze wyróżnienie, jakie można przyznać restauracji. Przyznaje je francuski przewodnik kulinarny, który ukazuje się już od 1900 roku. Ponoć każda z restauracji, która otrzyma gwiazdkę, natychmiast staje się popularna. Tym razem wyróżnienie powędrowało do jednego z kucharzy restauracji „U Fukiera” Magdy Gessler.
Restauracja Magdy Gessler otrzymała gwiazdkę Michelin
Do tej pory tylko dwie restauracje w Polsce mogły poszczycić się tym wyróżnieniem: „Atelier Amaro” oraz „Senses”, teraz dołączył do nich lokal „U Fukiera”. Prowadząca Kuchenne rewolucje nie kryje radości. W nadziei na jeszcze więcej gwiazdek Michelin! Oby kolejna wkrótce! Jestem przekonana, że wszyscy Twoi wierni smakosze myślą podobnie – pogratulowała swojemu kucharzowi, Przemysławowi Klimie Magda Gessler.
Przewodnik Michelin może przyznać do trzech gwiazdek. Jedna oznacza restaurację dobrą, dwie oznaczają rewelacyjną kuchnię, zaś trzy wyjątkową. Restauracje ocenia się według jakości oferowanych dań, ich smaku, sposobu podania, stylu kuchni, stosunku jakości do ceny oraz stałości poziomu kuchni.
instagramCzytaj też:
Była żona Macieja Orłosia opowiedziała o rodzinnej tragedii. „Wyłam jak zwierzę”
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS