A A+ A++

Z podanych składników zagnieść ciasto. Schłodzony tłuszcz posiekać nożem, połączyć z mąką, jajkami i wyrobić elastyczne ciasto. Gdyby było za gęste, dodać śmietanę. Schłodzić 30 minut w lodówce.

1/2 szklanki mleka odlać, resztę zagotować z cukrem. W pozostawionym mleku rozmieszać mąkę i wlać do gotującego się mleka. Wystudzić.

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodawać porcjami cukier i dalej ubijać.

Ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować na dwa prostokątne placki, ułożyć na papierze do pieczenia. Posmarować dżemem, wyłożyć pianę z białek, posypać bakaliami. Piec w 180 stopni przez ok. 30 minut. Wyjąć i wystudzić.

Masło utrzeć na puszystą masę. Ubijać dalej, dodawać po łyżce budyniu i dalej ucierać. Kremem posmarować jeden placek, przykryć drugim. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej (każdą osobno). Nabierać łyżką czekoladę i polewać wierzch ciasta robiąc ukośne paski. Schłodzić w lodówce całą noc.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułRandka w cieniu koronawirusa
Następny artykuł30 przypadków, wysokie mandaty i wnioski do sądu. Po wejściu w życie nowych obostrzeń