To była prawdziwa uczta. Uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych wraz ze swoim nauczycielem, szefem kuchni Kamilem Tużnikiem, przygotowali wielkanocny żurek dla klientów gorzowskiego ryneczku przy Jerzego.
Wszystko w ramach kulinarnej akcji Gorzowskiego Rynku Hurtowego, Zespołu Szkół Gastronomicznych i miasta “Wielkanoc z ryneczkiem przy Jerzego”.
– Tym razem na kilka dni przed świętami zaprosiliśmy gorzowian na degustację żurku, który od lat jest numerem jeden na wielkanocnych stołach. Uznawany za wykwintną zupę dla smakoszy stanowi rarytas kulinarny. Stał się jedną z tradycji wielkanocnych w Polsce – powiedziała Agata Dusińska, prezes Gorzowskiego Rynku Hurtowego.
Dla chętnych była również niespodzianka – palma wielkanocna, ręcznie robiona, przygotowana z produktów, które można kupić na ryneczku przy Jerzego.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS