A A+ A++

To była prawdziwa uczta. Uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych wraz ze swoim nauczycielem, szefem kuchni Kamilem Tużnikiem, przygotowali wielkanocny żurek dla klientów gorzowskiego ryneczku przy Jerzego.

Wszystko w ramach kulinarnej akcji Gorzowskiego Rynku Hurtowego, Zespołu Szkół Gastronomicznych i miasta “Wielkanoc z ryneczkiem przy Jerzego”.

– Tym razem na kilka dni przed świętami zaprosiliśmy gorzowian na degustację żurku, który od lat jest numerem jeden na wielkanocnych stołach. Uznawany za wykwintną zupę dla smakoszy stanowi rarytas kulinarny. Stał się jedną z tradycji wielkanocnych w Polsce – powiedziała Agata Dusińska, prezes Gorzowskiego Rynku Hurtowego.

Dla chętnych była również niespodzianka – palma wielkanocna, ręcznie robiona, przygotowana z produktów, które można kupić na ryneczku przy Jerzego. 

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPowstanie olbrzymia farma wiatrowa na kozielskiej na wyspie, będzie tańszy prąd dla mieszkańców miasta!
Następny artykułDariusz Kowalczyk w cyklu „Cudzych chwalicie…” [WIDEO]