A A+ A++

Na ulicy Chmielnej otworzyła się pierwsza w Warszawie piekarnia sieci serwującej precle wypiekane na miejscu. Inspiracja pochodzi z Rumunii. Inauguracja została okraszona darmowym poczęstunkiem.

Kilkudziesięciometrowa kolejka ustawiła się od rana na deptaku przy ulicy Chmielnej. Wszystko to za sprawą darmowego poczęstunku i zapachu świeżo wyrobionego ciasta z nowej piekarni specjalizującej się w wypieku świeżych precli.

Pan Precel to wrocławski koncept, który zawitał do Warszawy.

Piekarnia w swoich wypiekach inspiruje się rumuńskimi covrigi. Czyli po prostu nadziewanymi preclami z Bałkanów. Jak czytamy na stronie Pana Precla, wszystkie przysmaki wyrabiane są ręcznie, według tradycyjnej receptury, bez użycia spulchniaczy, ulepszaczy czy konserwantów.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułMiniaturowy Steam Deck, którego kupimy za grosze. Handheld pozwoli uruchomić retro gry nawet z konsoli PSP
Następny artykułPCF GROUP S.A.: Podsumowanie kosztów subskrypcji akcji serii G