A A+ A++

W Wielkiej Brytanii brakuje rzeźników, co przekłada się na zabijanie i wyrzucanie zdrowych świń. Kryzys w przemyśle przetwórstwa mięsnego spowodowany jest brakiem pracowników spowodowanym pandemią koronawirusa i tym, że wraz z końcem zeszłego roku skończył się swobodny przepływ osób z Unią Europejską i jej obywatele chcąc podjąć pracę, muszą ubiegać się o wizy.

Brytyjskie stowarzyszenie hodowców świń NPA poinformowało we wtorek o pierwszych przypadkach, że z powodu deficytu rzeźników zdrowe, przeznaczone do uboju zwierzęta zostały zabite i wyrzucone.

NPA przekazało, że wie o przypadkach zabicia co najmniej 600 świń. Niedawno organizacja ostrzegała, że jeśli problem wąskiego gardła w przemyśle przetwórstwa mięsnego nie zostanie rozwiązany, może być konieczność zabicia nawet 150 tys. zdrowych zwierząt. Niewystarczająca liczba rzeźników i pracowników przetwórni powoduje, że ubojnie działają ok. 20 proc. poniżej możliw … czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułUSA: Trump wypadł z listy najbogatszych Amerykanów magazynu “Forbes”. Duże straty
Następny artykułPrzed starciem z Messim, Neymarem i spółką zagrają ze… Śląskiem