A A+ A++

W swojej kultowej książce “365 obiadów za 5 złotych” wydanej w 1871 roku, Lucyna Ćwierczakiewiczowa radzi, w jakim garnku najlepiej gotować rosół. “Rosół, bulion, a nawet każda zupa, do której wchodzi jakikolwiek kwas, powinna być gotowana w garnku glinianym polewanym. W rondlu gotuje się zbyt szybko i paruje za nadto, glina będąc złym przewodnikiem ciepła, utrzymuje rosół w jednostajnym gotowaniu. W restauracjach nie obserwują tego, i dla tego też tam nigdy rosół tak smacznym nie jest, jak domowy” – pisze w swej książce Ćwierczakiewiczowa.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułZięć Donalda Trumpa ws. Ukrainy. „Wojna nigdy by się nie wydarzyła, gdyby był prezydentem”
Następny artykułUnia Europejska przedstawia nowe zasady, które wydłużą żywotność smartfonów