A A+ A++

Gościem ostatniego odcinka kulinarnego show był Wojciech Modest Amaro. Uczestnicy mieli za zadanie przygotować dla niego piękne torty. Na zakończenie programu zaś, Ania Starmach rozsmarowała kawałek jednego z ciast na twarzy Michela Morana. To zaś wywołało prawdziwą bitwę na torty, w której udział wzięli wszyscy jurorzy i uczestnicy.

Z pozoru niewinna zabawa nie spodobała się jednak widzom. W komentarzach na facebookowym profilu programu posypała się lawina krytyki pod adresem produkcji:

Marnowanie tyle jedzenia jest po prostu obrzydliwe. Jak tak można . Jest to zły przykład dla dzieci, które biorą w tym udział. Wstrętne.

Żenada … Na świecie panuje głód, dzieci umierają przez brak jedzenia.. a wy pokazujecie najmłodszemu pokoleniu, że jedzenie należy marnować, ważniejsza jest głupia „zabawa” niż szacunek do jedzenia… Dawno nie widziałam czegoś równie beznadziejnego .. Oglądalność powinna być proporcjonalna do poziomu jaki reprezentujecie… Zerowa! Mam nadzieje, że odpowiednie osoby zajmą się tym… takie zachowanie należy karać!

Uczestnicy "Masterchef" gotowali w 40-stopniowym upale. Widzowe oburzeni: Jak można tak katować ludzi. Wstyd
Uczestnicy “Masterchef” gotowali w 40-stopniowym upale. Widzowe oburzeni: Jak można tak katować ludzi. Wstyd

Zobacz również

Jestem w szoku!! Tylko po to zeby sprzadac show marnuja sie kilogramy jedzenia?! Dzieci zamiast wyniesc cos z programu ucza soe jak fajnie mozna je zmarnowac. Co to za pomysl.?! Jak noe litry sosow to 40 kilka tortow!! Zaden ze mnie hater ale to co sie w tym programie promuje jest strasznie slabe!!

A czy to jest konieczne żeby w tak okropny sposób marnować jedzenie? 47 tortów do śmieci? Dla mnie moralnie to skandaliczne. Jak tłumaczyć dzieciom szacunek do jedzenia?

Na krytyczne komentarze stacja TVN odpowiedziała oświadczeniem:

W programach „MasterChef” i „MasterChef Junior” skrupulatnie podchodzimy do kwestii wykorzystania produktów spożywczych. Produkcja zawsze dba o rozsądne planowanie ilości artykułów niezbędnych do przygotowania potraw przez uczestników, tak aby nie generować nadwyżek i strat żywności. Jednocześnie rozumiemy i podzielamy obawy widzów związane z wykorzystaniem produktów. Dlatego wszelkie elementy pojawiające się w scenach niezwiązanych bezpośrednio z konkurencjami gotowania to rekwizyty wykonane przez naszych specjalistów. Scenografia tworzona jest m.in. z nietoksycznych pian, modelin plastycznych oraz two … czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułTest myszki Corsair Dark Core RGB Pro – Klasyk w odświeżonym wydaniu
Następny artykułZamknięty odcinek ul. Bażyńskich