Weronika Rosati przebywała właśnie w Los Angeles, mieście, które sama określa swoim drugim domem. Widać, że nie próżnuje. Najpierw pojawiła się na wystawie przedmiotów należących niegdyś do Marilyn Monroe, później – rozkoszowała się amerykańską pizzą. Nietypową, bo zrobioną z migdałów.
Weronika Rosati już kilkakrotnie pokazała w mediach społecznościowych, że lubi dobrze zjeść. W końcu jedzenie to nie tylko zaspokajanie podstawowych potrzeb, ale także spędzanie czasu z rodziną i bliskimi, cieszenie się chwilą, celebracja.
Weronika Rosati zajada się bezglutenową pizzą
Podczas pobytu w Mieście Aniołów aktorka nie mogła sobie odmówić pizzy na migdałowym spodzie. Nie jest to tradycyjny wariant tego przysmaku, taka wariacja nie powinna jednak nikogo dziwić. W końcu już sama pizza w stylu amerykańskim daleka jest od włoskiego oryginału.
Choć Rosati raczej nie stroni od glutenu – aktorka nieczęsto wypowiada się na temat swoich nawyków żywieniowych – bezglutenowy spód do pizzy jest dużo lżejszy od tradycyjnego. Jest również nieco zdrowszy – przygotowuje się go na bazie mąki migdałowej, czyli po prostu zmielonych migdałów, nie wysoko przetworzonej mąki pszennej.
Jak zrobić pizzę na migdałowym spodzie? Mamy przepis
Do przygotowania migdałowej pizzy będziesz potrzebować:
- 2,5 szklanki mąki migdałowej lub zmielonych migdałów
- 2 łyżek mąki kokosowej (wystarczy zmielić wiórki kokosowe w młynku do kawy)
- Pół łyżeczki proszku do pieczenia
- Pół łyżeczki włoskich przypraw (może być gotowa mieszanka przypraw do pizzy)
- 3 jajka
- 2 łyżki oleju lub oliwy
- Pieprz i sól do smaku
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Połącz wszystkie suche składniki. W osobnej misce wymieszaj jajka z olejem. Przelej mokre składniki do suchych i delikatnie wymieszaj do całkowitego połączenia.
Uformuj z ciasta kulkę. Nasmaruj ją olejem i rozwałkuj na uprzednio przygotowanym papierze do pieczenia. Papier również natłuść. Ciasto piecz przez 15-20 minut, do zarumienienia brzegów.
Dodaj na spód ulubione dodatki do pizzy i piecz przez kolejne 10-15 minut.
Zobacz także: “Tradycyjnie Pyszne” z Natalią Paździor: przepis na kasztankowe miseczki
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS