A A+ A++

ycipk-6iie4v

ycipk-6iie4v

Przepisy

Kuchnia Polska

Kuchnie Świata

ABC Gotowania

Jedz Zdrowo

Rozmowy w kuchni

Blogi

Kuchenne Nowości

Quizy

Wideo

Najnowsze

Popularne

ycipk-6iie4v

Pyszny pasztet można przygotować z fasoli, ciecierzycy, soczewicy, cukinii, marchewki, batatów, selera, szparagów, dyni, buraków itd. Smak warto też wzbogacić grzybami, orzechami, żurawiną albo suszonymi pomidorami.

Trwa ładowanie…

ycipk-6iie4v

Fotolia

Składniki

  • szklanka czerwonej soczewicy
  • szklanka kaszy jaglanej
  • 300 gram pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • przyprawy: pieprz, sól, papryka ostra, curry, liść laurowy

Przepis

Soczewicę zalewamy dwoma szklankami wody, solimy (możemy dodać listek laurowy, który potem należy usunąć). Gotujemy do momentu, kiedy soczewica zmięknie i wchłonie całą wodę. Jaglankę zalewamy szklanką wody i gotujemy. Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulę i pieczarki.

Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy przyprawy do smaku i zostawiamy do ostygnięcia. Do całości dodajemy dwa roztrzepane jajka i całość przekładamy do natłuszczonej foremki. Pasztet pieczemy 40 minut w temperaturze 200 stopni.

Przepis dodał użytkownik Karolina82

0

komentarze

ycipk-6iie4v

Trwa ładowanie

.

.

.

ycipk-6iie4v

ycipk-6iie4v

ycipk-6iie4v

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułGeneral election 2019: How do spending plans compare?
Następny artykułNieodpłatna pomoc prawna i nieodpłatne poradnictwo obywatelskie na terenie Powiatu Pabianickiego