Przepisy
Kuchnia Polska
Kuchnie Świata
ABC Gotowania
Jedz Zdrowo
Rozmowy w kuchni
Blogi
Kuchenne Nowości
Quizy
Wideo
Najnowsze
Popularne
Pyszny pasztet można przygotować z fasoli, ciecierzycy, soczewicy, cukinii, marchewki, batatów, selera, szparagów, dyni, buraków itd. Smak warto też wzbogacić grzybami, orzechami, żurawiną albo suszonymi pomidorami.
Trwa ładowanie…
Fotolia
Składniki
- szklanka czerwonej soczewicy
- szklanka kaszy jaglanej
- 300 gram pieczarek
- 2 cebule
- 2 jajka
- przyprawy: pieprz, sól, papryka ostra, curry, liść laurowy
Przepis
Soczewicę zalewamy dwoma szklankami wody, solimy (możemy dodać listek laurowy, który potem należy usunąć). Gotujemy do momentu, kiedy soczewica zmięknie i wchłonie całą wodę. Jaglankę zalewamy szklanką wody i gotujemy. Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulę i pieczarki.
Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy przyprawy do smaku i zostawiamy do ostygnięcia. Do całości dodajemy dwa roztrzepane jajka i całość przekładamy do natłuszczonej foremki. Pasztet pieczemy 40 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepis dodał użytkownik Karolina82
0
komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS