A A+ A++

Górale słyną nie tylko ze swojej muzyki, fantastycznej kultury i folkloru, czy umiejętności snucia wspaniałych opowieści. Wyrabiają także doskonałej jakości sery i wędliny. Będąc w okolicach Zakopanego, warto przyjrzeć się lokalnym firmom, które dostarczają naprawdę wyjątkowe produkty wędliniarskie. Dzisiejszy tekst poświęcony będzie właśnie Wędlinom z Podhala.

Rodzinna tradycja, unikalne receptury i wyjątkowa jakość

Wędliny z Podhala to firma znajdująca się w Skrzypnem, nieopodal Zakopanego. Łączy rodzinną tradycję z nowoczesnością. Wytwarza świeże, wędzone wędliny, które wysyła do każdego miejsca w Polsce. Wędliny są pakowane w specjalny sposób z wkładami chłodzącymi, dzięki czemu pozostają świeże i ich wysyłka jest bezpieczna.

Wiele pozytywnych opinii od zadowolonych klientów świadczy o tym, że ta mała rodzinna firma zna się na rzeczy i dostarcza naprawdę wysokiej jakości, smaczne wyroby.

Produkty wytwarzane przez górali oparte są na tradycyjnych recepturach, które są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Już od najmłodszych lat dzieci mają szansę smakować najlepszej jakości produktów i przyglądać się ich powstawaniu, a także prawidłowemu wędzeniu.

Wędliny z naturalnych składników

Wędliny z Podhala dostarczają swoim klientom kiełbasy, kabanosy, pasztety, wędliny — po prostu bardzo duży asortyment naturalnie wędzonych produktów. Firma przykłada dużą wagę do tego, by powstawały one z jak najwyższej jakości mięsa.

Zwierzęta muszą być odpowiednio karmione i mieszkać w dobrych warunkach. Dzięki temu Wędliny z Podhala są wytwarzane z mięsa wolnego od hormonów wzrostu, antybiotyków i bez GMO. Firma posiada wszelkie wymagane dokumenty i certyfikaty, potwierdzające badania weterynaryjne.

Większość produktów jest w 100% naturalna dzięki długiemu procesowi suszenia i wędzenia oraz zastosowaniu unikalnej kompozycji przypraw.

Kiełbasa Podhalańska na liście produktów tradycyjnych

Kiełbasa Podhalańska, która jest jednym z ważniejszych produktów Wędlin z Podhala, została wpisana na listę produktów tradycyjnych i regionalnych. Tradycja jej wyrabiania sięga do XIX wieku. Powstaje ona z mięs: wieprzowego oraz cielęcego. Doprawia się ją czosnkiem i pieprzem. Ma charakterystyczny aromat wędzenia na drewnie olchowym i bukowym.

Bezpieczne pakowanie wędlin i szybka dostawa

Firma zachowuje jak najkrótszy proces produkcyjny. Polega on na tym, że w jednym dniu wędzi się wędliny. W drugim dniu pakuje się je próżniowo i wysyła do klienta w termicznym opakowaniu. Dzięki temu wędliny zachowują swoją świeżość i wysoką jakość.

Dodatkowo paczki z wędlinami są wysyłane od poniedziałku do czwartku. Dlatego zminimalizowane jest ryzyko, że będą przez weekend leżały na magazynie. Najczęściej zamówione wędliny dotrą do paczkomatu lub będą dostarczone przez kuriera w ciągu 24 h.

Galeria

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPolicja Jelenia Góra: Nielegalnie podłączył się do instalacji elektrycznej, włamał się do piwnicy oraz posiadał narkotyki. Został zatrzymany i za popełnione czyny odpowie przed sądem
Następny artykułZmiana zasad sprzedaży preferencyjnej węgla