Business Wire/Weber Inc.
Nowoczesny design i wydajność grilla łączy się z rozwiązaniami inspirowanymi latami 50., oddając cześć innowacyjnym korzeniom wiodącej marki światowego rynku grillowego.
PALATINE, stan Illinois–(BUSINESS WIRE)– Weber Inc. (NYSE:WEBR), międzynarodowy lider w dziedzinie innowacji, technologii i produktów do gotowania na świeżym powietrzu, zaprezentował dzisiaj nową limitowaną serię okolicznościowych grilli zaprojektowanych dla upamiętnienia tego oryginalnego, na węgiel drzewny, Weber® Original Kettle®, który 70 lat temu rozpoczął światową rewolucję w gotowaniu na świeżym powietrzu. Firma Weber przygotowała ograniczoną liczbę tych specjalnych urządzeń, które trafią do sprzedaży na całym świecie jeszcze tej wiosny.
Niniejsza informacja prasowa zawiera multimedia. Pełna wersja tutaj: https://www.businesswire.com/news/home/20220224005330/en/.
„Kiedy nasz założyciel George Stephen opracował w 1952 roku kultowy grill Weber Kettle, zapoczątkował tym samym nową erę – powiedziała Jennifer Bonuso, starszy wiceprezes i dyrektor generalny ds. produktów w firmie Weber. – Ten niezmiennie ciekawy, przedsiębiorczy duch innowacyjności, który ucieleśnia George, jest siłą napędową naszej firmy, zaś nasza nowa kolekcja jubileuszowa upamiętnia 70 lat grillowania z marką Weber oraz to, w jaki sposób nieustannie dążymy do odkrywania nowych rozwiązań w zakresie gotowania na świeżym powietrzu”.
NOWA, LIMITOWANA EDYCJA: WEBER 70TH ANNIVERSARY KETTLE
Limitowana, pamiątkowa seria grilli węglowych Weber wyróżnia się kolorystyką i detalami, które odzwierciedlają lata 50. w Ameryce. Każdy z czterech 22-calowych zestawów w kolekcji nosi nazwę elementów amerykańskiej kultury, które wyznaczają epokę „Złotego Wieku Ameryki”:
· „Hot Rod Yellow” to ukłon w stronę klasycznych modeli samochodów z lat 50;
· „Hollywood Gray” odnosi się do srebrnego ekranu i pojawienia się kin samochodowych i dźwięku stereo;
· „Diner Green” upamiętnia klasyczne jadłodajnie z lat 50., które ukształtowały zamiłowanie kraju do hamburgerów, frytek i kanapek klubowych;
· „Rock ‘N’ Roll Blue” oddaje cześć powstaniu muzyki rock and roll i rockabilly.
Przy opracowywaniu nazw poszczególnych modeli nawiązujących do ich kolorów firma Weber współpracowała z grupą entuzjastów gotowania na świeżym powietrzu aktywną w mediach społecznościowych. Dla uczczenia samej epoki i dziedzictwa marki Weber fani nominowali szeroką gamę tematyczną nazw, a setki z nich opowiedziało się za „American Classic” jako zwycięską inspiracją z lat 50.
Grille charakteryzują się również solidnym dnem, srebrną tacką do odkładania, termometrem inspirowanym emblematami na maskach samochodów z lat 50., białymi kółkami i drewnopodobnymi nylonowymi uchwytami.
Do każdego limitowanego grilla Weber 70th Anniversary Kettle dołączona jest również stalowa tabliczka w stylu vintage oraz otwieracz do butelek. Wszystkie artykuły zapakowane są w opakowanie w stylu klasycznym sygnowane oznaczeniami marki.
Tej wiosny wielbiciele Webera na całym świecie mogą nabyć limitowaną kolekcję grilli na 70-lecie marki. Dostępna ona będzie zarówno w sklepach detalicznych, jak i na stronie weber.com. Ceny, terminy zakupu i dostępność kolorów kolekcji będą się różnić w zależności od regionu geograficznego.
GRILL WĘGLOWY MARKI WEBER
Wszystko zaczęło się od ognia. W 1950 roku w małym miasteczku niedaleko Chicago George Stephen zorganizował na swoim podwórku wielkie przyjęcie. W jego trakcie uświadomił sobie, że nie może opanować płomienia w domowym kominku z cegieł, co doprowadziło do spalenia jedzenia i zrujnowania imprezy. Tamtego dnia jednak nie wszystko było stracone. Właśnie ten otwarty płomień zapoczątkował zainteresowanie George’a stworzeniem doskonalszego systemu przyrządzania potraw.
W tym czasie George pracował w Weber Brothers Metal Works, miejscowej firmie produkującej boje dla systemu portowego Chicago. Każda boja była wykonana z dwóch zespawanych ze sobą półkul. To zainspirowało George’a do stworzenia zamkniętego systemu przygotowywania potraw na grillu. Wziął jedną połówkę kuli, dodał nóżki i wybił otwory na dnie, aby zwiększyć cyrkulację powietrza, na wierzchu zaś umieścił pokrywę. Efekt kulinarny był znakomity i tak narodził się kultowy grill Webera – „George’s BBQ Kettle”.
George spakował kilka swoich nowatorskich kociołków i wyruszył w drogę, demonstrując swoje dzieło właścicielom małych lokalnych sklepów z narzędziami w całych Stanach Zjednoczonych.
Z biegiem lat projekt George’a uzupełniono o elementy tłumiące, głębszą pokrywę, uchwyt i inne elementy, które stale poprawiały komfort grillowania. W ciągu siedmiu dekad jego firma stworzyła standardy przemysłowe w zakresie najwyższej jakości wydajnych wędzarek oraz grilli gazowych, elektrycznych, na pelet drzewny oraz grilli inteligentnych, które zostały zaprojektowane tak, aby gotowanie na świeżym powietrzu było przyjemne, relaksujące, a przede wszystkim smaczne.
WEBER
Spółka Weber Inc. z siedzibą w Palatine, stan Illinois, jest światowym liderem w dziedzinie grillowania. Założyciel firmy, George Stephen, Sr., zapoczątkował tradycję gotowania na świeżym powietrzu, kiedy 70 lat temu wynalazł oryginalny grill na węgiel drzewny. Weber oferuje kompleksowe, innowacyjne produkty, w tym grille na węgiel drzewny, gazowe, pelletowe i elektryczne, wędzarnie oraz akcesoria, które mają za zadanie pomóc entuzjastom gotowania na świeżym powietrzu odkryć pełnię możliwości. W 2021 roku spółka dokonała przejęcia firmy June Life Inc. specjalizującej się w inteligentnych urządzeniach i technologii, aby przyspieszyć rozwój Weber Connect® i produktów cyfrowych. Dodatkowo firma Weber powołała niedawno 1952 Ventures, spółkę zależną, której celem jest rozwój nowych platform wzrostu i rozszerzenia marki w zakresie produktów, technologii i partnerstwa. Weber oferuje swoje grille, akcesoria, usługi oraz doświadczenie milionowej społeczności pasjonatów w 78 krajach.
WEBER®, ORIGINAL KETTLE® i WEBER CONNECT® są zarejestrowanymi w USA znakami towarowymi Weber-Stephen Products LLC.
WYPOWIEDZI PROGNOZUJĄCE
Niniejsza informacja prasowa zawiera wypowiedzi prognozujące w rozumieniu Ustawy o reformie prywatnych sporów w sprawie papierów wartościowych z 1995 r. (United States Private Securities Litigation Reform Act), które odnoszą się oczekiwań spółki Weber i opinii dotyczących przyszłych wydarzeń. W niektórych przypadkach wypowiedzi te można zidentyfikować na podstawie zwrotów prognozujących takich jak „może”, „mogłaby”, „będzie”, „powinna”, „oczekuje”, „planuje”, „przewiduje”, „uważa”, „szacuje”, „prognozuje”, „potencjalny”, lub „kontynuuje”, formy przeczące ww. zwrotów i podobnej terminologii. Te wypowiedzi prognozujące, podlegające czynnikom ryzyka, niepewności i założeniom dotyczącym działalności spółki mogą obejmować prognozy przyszłych wyników firmy, zakładane strategie rozwoju i trendy w branży. Wypowiedzi te są wyłącznie przewidywaniami opartymi na obecnych założeniach spółki i prognozach dotyczących przyszłych wydarzeń. Istnieją istotne czynniki, które mogłyby sprawić, że jej rzeczywiste wyniki, poziom aktywności, wydajność lub osiągnięcia mogą znacznie odbiegać od wyników, poziomu aktywności, wydajności lub osiągnięć wyrażonych w sposób wyraźny lub dorozumiany w wypowiedziach prognozujących, w tym czynniki wyszczególnione w części pt. „Czynniki Ryzyka” Sprawozdania rocznego na formularzu 10-K złożonego za rok obrotowy zakończony 30 września 2021 r.
Na przyszłe wyniki spółki może wpłynąć szereg innych czynników, w tym brak pewności w odniesieniu do rozmiarów, trwania, zasięgu geograficznego i wpływu pandemii COVID-19 na globalną gospodarkę oraz obecnych i potencjalnych ograniczeń w przemieszczaniu się, obecnej sytuacji i niepewnej przyszłości oraz wpływu pandemii COVID-19 na działalność spółki, rozwój, reputację, perspektywy, sytuację finansową, wyniki działalności operacyjnej (w tym części składowe wyników finansowych), oraz na przepływy pieniężne i płynność finansową; czynniki ryzyka związane z nieprzewidywanymi zmianami, lub wpływem na zobowiązania, przyszłe nakłady inwestycyjne, przychody, wydatki, zyski, synergię, poziom zadłużenia, sytuację finansową, straty i przyszłe perspektywy, możliwością realizacji przyszłych korzyści i synergii płynących z przejęcia spółki w oczekiwanej kwocie i w planowanym terminie, wpływem warunków konkurencyjności, skutecznością wyceny, działalności reklamowej i kampanii promocyjnych; pomyślnymi innowacjami, modernizacjami i wprowadzeniem na rynek nowych produktów; możliwością odzyskania bilansowej wartości firmy i innych wartości niematerialnych i prawnych; pomyślnym zakończeniem działań na rzecz poprawy produktywności i zmian w działalności spółki, cenami towarów i energii, kosztami transportu, kosztami pracy, zakłóceniami łańcucha dostaw lub obniżeniem jego wydajności, dostępnością i stopą oprocentowania finansowania krótkoterminowego i długoterminowego, poziomami wydatków na inicjatywy związane z systemami, nieruchomościami, możliwościami biznesowymi, integracją przejętych spółek i innymi kosztami ogólnymi i administracyjnymi, zmianami w zachowaniach i preferencjach konsumentów, skutkami warunków gospodarczych w USA i w innych krajach w odniesieniu do stóp procentowych, kursu wymiany i dostępności walut, czynników prawnych i regulacyjnych, w tym wpływu wycofania z rynku któregokolwiek z produktów; jak również w związku z zakłóceniem działalności z powodu działań wojennych, pandemii, aktów terroryzmu lub niepokojów politycznych.
Wersja źródłowa dostępna na stronie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220224005330/en/.
Źródło: Weber Inc.
KONTAKT:
RELACJE Z INWESTORAMI
Brian Eichenlaub
e-mail: [email protected]
MEDIA
Kristina Peterson-Lohman
e-mail: [email protected]
Źródło informacji: Business Wire
Oficjalną, obowiązującą wersję niniejszego zawiadomienia stanowi tekst oryginalny sporządzony w języku źródłowym. Tekst tłumaczenia służy wyłącznie celom orientacyjnym, został sporządzony wyłącznie dla celów ułatwienia zrozumienia zawiadomienia i należy interpretować go w odniesieniu do tekstu źródłowego, który jest jedyną wersją mającą skutki prawne.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS