Warsztaty z Karolem Okrasą “Gotuj z klasą – lokalne łamanie przepisów”
Julia Jarosz i Katarzyna Łomotowska – laureatki V edycji konkursu kulinarnego “Gotuj z klasą”, wzięły udział w warsztatach z mistrzem sztuki kulinarnej.
Tematem przewodnim tegorocznych warsztatów było: “Wędzenie – tradycyjny smak podlaskiej kuchni we współczesnym menu”.
Finaliści konkursu mieli okazję zadawać pytania Mistrzowi Kuchni Karolowi Okrasie podczas panelu dyskusyjnego.
Usłyszeli wiele cennych i ponadczasowych wskazówek dotyczących podejścia do pracy kucharza i ścieżki rozwoju zawodowego.
Finalnie wspólnie przygotowali polędwicę z sarny, bliny ziemniaczane z gryką i autorskie sosy na bazie ciemnego wywaru.
Jak zwykle było zupełnie magicznie i inspirująco
Dziękujemy za organizację V edycji “Gotuj z klasą” Urzędowi Marszałkowskiemu Województwa Podlaskiego
Do zobaczenia za rok!
SP Grajewo
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS