Fotorelacja z świetlicy wiejskiej w Pieńczykowie, gdzie ponownie „tańczyła” włóczka i unosił się zapach świeżych wypieków.
Stowarzyszenie Pieńczykowiacy zorganizowało warsztaty szydełkowania oraz pieczenia sękacza, które przyciągnęły lokalnych mieszkańców. Uczestnicy mieli okazję nauczyć się zarówno podstaw szydełkowania, jak i tradycyjnych metod wypieku sękacza, charakterystycznego dla regionu. Warsztaty sprzyjały integracji społeczności lokalnej oraz kultywowaniu tradycji rękodzielniczych i kulinarnych.
Warsztaty zorganizowano w ramach realizacji zadania publicznego “Włóczka i chlebowy smak: rękodzielnicza odnowa kulinarnych tradycji”, finansowanego ze środków Gminy Rajgród.
Koordynator projektu Arkadiusz Klimaszewski
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS