A A+ A++

Fotorelacja z świetlicy wiejskiej w Pieńczykowie, gdzie ponownie „tańczyła” włóczka i unosił się zapach świeżych wypieków.

Stowarzyszenie Pieńczykowiacy zorganizowało warsztaty szydełkowania oraz pieczenia sękacza, które przyciągnęły lokalnych mieszkańców. Uczestnicy mieli okazję nauczyć się zarówno podstaw szydełkowania, jak i tradycyjnych metod wypieku sękacza, charakterystycznego dla regionu. Warsztaty sprzyjały integracji społeczności lokalnej oraz kultywowaniu tradycji rękodzielniczych i kulinarnych.

Warsztaty zorganizowano w ramach realizacji zadania publicznego “Włóczka i chlebowy smak: rękodzielnicza odnowa kulinarnych tradycji”, finansowanego ze środków Gminy Rajgród.

Koordynator projektu Arkadiusz Klimaszewski

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNa rzecz bezpieczeństwa regionu
Następny artykułWideokonferencja z Wojewodą o sytuacji hydrologicznej i wsparciu dla powodzian