A A+ A++

Dobrze zbilansowana dieta ma ogromne znaczenie w prawidłowym rozwoju każdego ucznia. Jak przygotować zdrowe i pożywne śniadanie do szkoły? – odpowiedzi na to pytanie szukano podczas kulinarnych warsztatów.

Centrum Współpracy i Inicjatyw Społecznych MCK Bełchatów oraz Młodzieżowe Centrum Kariery OHP Bełchatów zaprosiło na warsztaty kulinarne. Zajęcia adresowane były tym razem do młodzieży.

W zajęciach wzięli udział uczniowie z klasy I i II Szkoły Branżowej I Stopnia w ZSP Nr 2 im. Romualda Traugutta w Bełchatowie.

Dieta ma ogromny wpływ na prawidłowy rozwój, sprawność fizyczną oraz na efektywność uczenia. Ciekawymi a przede wszystkim smacznymi przepisami na przygotowanie Lunchboxów podzieliły się Ida Lis i Julia Kucińska z restauracji Catering by; Zapiekany.

Co zatem można włożyć do śniadaniowego pudełka? Płatki owsiane z bananem, jogurtem i owocami goji, tortille z kurczakiem i warzywami bądź zielone placuszki ze szpinaku. Jak przekonują fachowcy zdrowe śniadanie do szkoły czy do pracy nie musi być ani trudne, ani czasochłonne. Wystarczy pomysł i odpowiednia wiedza przy komponowaniu składników.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł​Zwabili 19-latkę do mieszkania. Znęcali się nad nią, grozili jej i pobili
Następny artykułWizz Air powraca z nowymi trasami na polskie lotnisko. “Na stole są trzy kierunki”