A A+ A++

11 marca w Domu Kultury w Nagawczynie odbyły się warsztaty kulinarne dla KGW Nagawczyna – Lokalny „think tank” w ramach projektu pt.”Mix and stir! Realizacja kompetencji podnoszących jakość życia za pomocą nowych narzędzi edukacyjnych w ramach programu Erasmus+

Wspólnie pod okiem znanego kucharza Piotra Bassara członkinie Koła Gospodyń Wiejskich w Nagawczynie wraz z zaprzyjaźnionymi sympatykami Koła przygotowały dania według stuletnich przepisów kuchni staropolskiej m.in. Małaje z serem, Pasztet postny z jaj z grzybami i paluszkami krabowymi oraz Kotlety wieprzowe z sosem chrzanowym.

Była to doskonała okazja do wymiany doświadczeń, podniesienia umiejętności kulinarnych oraz integracji. Na koniec warsztatów odbyła się degustacja przygotowanych potraw, która była najsympatyczniejszym punktem spotkania. Wszystkie potrawy były pyszne! Dziękujemy Piotrowi Bassara za poświęcony czas i podzielenie się swymi umiejętnościami kulinarnymi.
Czekamy na kolejne spotkania
Źródło: Gmina Dębica

Podziel się z innymi
Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułGorzowskie Targi Edukacyjne i dni otwarte w szkołach ponadpodstawowych
Następny artykułResort zdrowia zarabia na krwi od honorowych dawców? “Wydajemy za opłatą”