A A+ A++

Polski Czerwony Krzyż w Lublinie oraz Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Łukowie zorganizowały warsztaty kulinarne. Odbywały się on w ramach realizacji Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020.

Warsztaty kulinarne odbyły się 8 lipca w sali konferencyjnej Urzędu Gminy w Łukowie. Zorganizowano je w ramach realizacji działań towarzyszących wynikających z Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym – Podprogram 2021. W warsztatach wzięły udział osoby zakwalifikowane do otrzymania pomocy żywnościowej w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa.

W trakcie spotkania uczestnicy warsztatów zapoznali się z zasadami prawidłowego odżywiania i oddziaływaniem żywienia na zdrowie. Dodatkowo poznali zasady planowania jadłospisu dla siebie i całej rodziny z uwzględnieniem darów żywnościowych. Celem warsztatów było zdobycie większej wiedzy i praktyki w zakresie prawidłowego odżywiania i umiejętnego przygotowania zdrowych posiłków.

zdjęcie i informacja: Urząd Gminy Łuków

AKup/DW

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułOstrowiec Świętokrzyski kupuje autobusy. Na początek niskoemisyjne diesle, a później hybrydy i „elektryki”
Następny artykułWielkopolska: Kolejne zakażenia koronawirusem. Jest spadek