A A+ A++

Po długiej pandemicznej przerwie uczniowie I Zespołu Szkół im. Stanisława Staszica we Wschowie wzięli udział w „Warsztatach Gastronomicznych Slow Food” oraz szkoleniu poświęconemu „Podstawom systemów jakości w przemyśle spożywczym” organizowanych przez Lubuski Ośrodek Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych Uniwersytetu Zielonogórskiego w Kalsku. Warsztaty odbyły się w ramach realizacji projektu Modernizacja Kształcenia Zawodowego w Powiecie Wschowskim.

Przed przystąpieniem do warsztatów uczniowie wysłuchali wykładów dotyczących: ”Żywienia człowieka – zapotrzebowaniu na składniki odżywcze” oraz „Systemów jakości w przemyśle spożywczym” prowadzonym przez dr Justynę Korycką – Korwek.

Kolejnym etapem były warsztaty praktyczne z organizacji miejsc pracy i utrzymania higieny a także przygotowanie dań zgodnie z filozofią Slow Food. Uczniowie przygotowali kotleciki z kurczaka i warzyw, pieczone warzywa z humusem, risotto dyniowe z kurczakiem, deser Tiramisu, sałatkę z kaszą bulgur i pieczoną dynią oraz przepyszne smoothie owocowo-warzywne.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułBezpłatne szkolenie Komunikacja NVC – czyli jak porozumieć się bez przemocy?
Następny artykułSzczepienia jednodawkowym preparatem firmy Johnson & Johnson w Mszanie Dolnej