A A+ A++

– Klub UKS “Tęcza” Bydgoszcz zaprasza wszystkie dzieci w wieku 6–13 lat na sportowe półkolonie – mówi Weronika Arkuszewska, organizatorka wypoczynku. – W ofercie atrakcje takie jak kino, basen, papugarnia, zoo, trampoliny, gry i zabawy terenowe oraz profesjonalne treningi piłkarskie na orliku przy ul. Kcyńskiej 49. Zapewniamy mnóstwo zabawy oraz uśmiechu! Zapraszamy!

Półkolonie odbędą się w terminie 16–20 sierpnia, zajęcia są przewidziane od godz. 8 do 16. Organizatorzy zapewniają obiad i owocowe przekąski. Koszt półkolonii 490 zł. Dziecko można zapisać, dzwoniąc pod numer 792 700 265 lub 668 987 094.

Bezpłatne baseny dla uczniów w czasie wakacji

Przypominamy: jak co roku uczniowie bydgoskich szkół w wakacje mogą bezpłatnie korzystać z przyszkolnych pływalni. Warunkiem skorzystania z basenu jest okazanie ważnej legitymacji szkolnej.

Baseny przyszkolne są dostępne bezpłatnie dla uczniów bydgoskich szkół od poniedziałku do piątku w godz. 8–14.

Bydgoskie Centrum Sportu, które zarządza miejskimi pływalniami, informuje jednak o terminach wakacyjnych przerw konserwacyjnych. – Wakacyjne przerwy konserwacyjne są niezbędne, żeby pływalnie były gotowe na przyjęcie od września uczniów i mieszkańców – wyjaśnia Adam Soroko, dyrektor Bydgoskiego Centrum Sportu, które zarządza basenami przyszkolnymi. 

Poniżej aktualny harmonogram przerw konserwacyjnych:

  • pływalnia Perła – 5–25 lipca 2021 r.
  • pływalnia Bryza – 26 lipca – 15 sierpnia 2021 r.,
  • pływalnia Czwórka – 16 sierpnia – 3 września 2021 r.,
  • pływalnia Laguna – 26 lipca – 15 sierpnia 2021 r.,
  • pływalnia Ikar – 26 lipca – 15 sierpnia 2021 r.

Pływalnia Aqua Fordon nie ma w tym roku przerwy konserwacyjnej.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułHrubieszowskie Stowarzyszenie Eksploracyjno-Historyczne GROSSUS
Następny artykułNie tylko do zupy. Korzeń pietruszki w kuchni