Uczniowie jarosławskiego Zespołu Szkół Spożywczych Chemicznych i Ogólnokształcących udowodnili, że savoir-vivre profesjonalnego kelnera znają jak mało kto. Pierwsze miejsce w krakowskim konkursie gastronomicznym z udziałem szkół z Polski i z zagranicy zobowiązuje. Duet kelnerów z jarosławskiego „spożywczaka”, mimo młodego wieku, zachwycił jurorów znajomością sztuki serwowania potraw.
fot. ze zbiorów ZSCHSiO Jarosław
Duet kelnerów Olga Grabas i Dawid Sycz zachwycił jurorów znajomością sztuki serwowania potraw i nienaganną prezencją.
Duet kelnerów Olga Grabas i Dawid Sycz zachwycił jurorów znajomością sztuki serwowania potraw i nienaganną prezencją.
Uczniowie z Jarosławia – Olga Grabas i Dawid Sycz – na XXIII Małopolskim Konkursie Szkół Gastronomicznych pod hasłem ,,Przypomnieć zapomniane”, który odbył się w Krakowie w dniach 3 i 4 marca, wystartowali w kategorii kelner.
Duet kelnerów z drugiej klasy Branżowej Szkoły I stopnia nakrywał do stołu, omawiał menu i podawał potrawy różnymi technikami na tyle dobrze, że wszyscy trzej sędziowie konkursu przyznali mu najwyższą liczbę punktów, przyznając tym samym 1. miejsce.
Para zachwyciła nie tylko opanowaniem sztuki kelnerowania, ale też (…)
W sztuce serwowania potraw są mistrzami. Olga i Dawid na podium 4
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS