A A+ A++

rozwiń

Papryka jest bogatym źródłem witamin i minerałów, w tym witaminy C, A, B6 oraz potasu i folianów. Regularne spożywanie papryki może przyczynić się do poprawy zdrowia. Zawiera bowiem także karotenoidy i flawonoidy, które działają jak silne antyoksydanty, pomagając w zwalczaniu wolnych rodników i chroniąc komórki przed uszkodzeniem. Jest też niskokaloryczna i zawiera niewiele tłuszczu więc może być z powodzeniem spożywana przez osoby dbające o wagę i linię.

Papryka to też świetny dodatek kulinarny. Nadaje się do wielu różnych potraw i dań, zarówno surowych, jak i gotowanych. Możemy ją dodawać do sałatek, gulaszy, sosów, zapiekanek, a nawet grillować lub nadziewać.

czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułSłuchacz pyta, prezydent odpowiada: Co z oświetleniem boiska w Łężycy?
Następny artykułSprawa Hornera odpowiedzialnością Formuły 1