A A+ A++

Dąbrowianie zajadają się “Lodami Wera” już od 1973 roku. Każdą porcję wieńczy puszysta pianka, której recepturę znają tylko trzy osoby.

– Wyjątkowe jest to, że ludzie do nas wracają. Naszą siłą są stali klienci i o nich musimy się szczególnie troszczyć. Dbamy o jakość, świeżość i nie możemy sobie pozwolić, by coś zepsuć, a nawet zmienić recepturę bazy, którą produkujemy tak samo od ponad 50 lat – zaznacza Artur Brzeszcz, współprowadzący lodziarnię.

Ta sama receptura od 51 lat

Ponad 10 lat temu stery w lodziarni przejęli kuzyni: Magdalena Biernacka i Artur Brzeszcz. Wszystko zaczęło się jednak w 1973 roku przy ul. 3 Maja. To tam powstała pierwsza lodziarnia tej rodzinnej firmy. Za ladą w małym punkcie stała założycielka lodziarni Weronika. To od jej imienia pochodzi nazwa Lody Wera. W tym samym lokalu lody produkowano i sprzedawano. Wtedy były to cztery sztandarowe smaki: śmietanka, czekolada, truskawka i bakalia. Do dziś receptura lodów pozostaje taka sama, a stali klienci z radością powracają do smaków dzieciństwa.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułOstateczny wybór szkoły dla ósmoklasistów tylko do 17 czerwca
Następny artykuł„Kubuś i dzieci kochają przyrodę” – festyn rodzinny