Inauguracją festiwalu było uroczyste odsłonięcie wystawy plakatów i zdjęć z poprzednich edycji wydarzenia. Podczas ekspozycji w restauracji Drukarnia Skład Chleba&Wina można zobaczyć również plakat tegorocznej imprezy przygotowany przez Andrzeja Pągowskiego – artystę, który na swoim koncie ma ponad 1000 projektów, w tym słynną pracę promującą film „Miś”.
Fiesty filmowe i przegląd filmów z jedzeniem w tle
Pierwszą częścią festiwalu są fiesty filmowe trwające od 1 do 4 września. Zadaniem restauracji jest przygotowanie prawdziwej uczty z filmowym motywem. Lokale biorące w nich udział to: Quale, Nitka, Cesky Film, Bellanapoli, Drukarnia Skład Wina&Chleba, Zyner’s Restaurant by Anatewka, Montag oraz Ryżowa Buła. Rezerwacji można dokonać na stronie festiwalu.
POLECAMY
Nowością tegorocznej edycji jest przegląd filmów z jedzeniem w tle. Do współpracy zaproszono Ogrody Geyera, Kino Charlie i Muzeum Kinematografii. W Kinie Charlie zobaczyć można film „W trójkącie”. W Ogrodach Geyera odbędą się dwie projekcje – na rozpoczęcie i zakończenie festiwalu – „Uczta Babette” i „Bezdroża”.
Festiwal już tradycyjnie wiąże się konkursem – uczestnicy wydarzenia wspólnie z jurorami wybiorą wtedy najlepsze danie, deser i koktajl alkoholowy spośród autorskich propozycji 39 łódzkich restauracji.
Więcej o Festiwalu Dobrego Smaku przeczytacie na STRONIE WYDARZENIA.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS