W cenie 69 zł czeka trzydaniowe menu i koktajl. Łódzcy szefowie kuchni wykazali się kreatywnością przy przygotowywaniu festiwalowych propozycji, a popis ich umiejętności i talentu zweryfikują goście podczas degustacyjnych kolacji.
Czego możemy się spodziewać?
W menu łódzkich restauracji (i nie tylko) m.in.: mozaika z dwóch ryb podana na szafranowym risotto (Arteria, ul. Kopcińskiego 62A), ramen z masłem orzechowym i krewetkami (Ramen Shop, ul. Armii Krajowej 39), smażony filet ryby Mahi-Mahi z przegrzebkiem i kalarepą, doprawiony oliwą z nasturcji (Wątek, The Loom, ul. Ogrodowa 21). Jedną z kilkudziesięciu słodkich propozycji jest sernik z żelem z passiflory z dodatkiem salsy z ananasa (Farma Bii, Brzeziny).
Zarezerwuj kulinarne doświadczenie
W ofercie będą dostępne dania wegetariańskie i wegańskie, mięsne i rybne. Miejsca w wybranej restauracji można już rezerwować na stronie festiwalu https://restaurantweek.pl/ lub wygodnie w aplikacji https://app.rclb.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS