Za menu odpowiada ekipa znana z Ramek. Przepis na długo leżakujące ciasto – chrupiące w środku i puszyste na brzegach – opracował szef kuchni Norbert Szefer.
Włoska pizza z polskim twistem
Lista włoskich przystawek jest krótka, w sam raz na rozbudzenie naszego apetytu. Do wyboru: sardynki, sery z konfiturą figową oraz oliwki z oliwą z oliwek – to wszystko w zestawie z paluchami z ciasta na pizzę. Na większy głód czekają pizze o średnicy 32 cm. Bazą może być czerwony sos pomidorowy lub biały śmietanowy. W pierwszej opcji na szczególną uwagę zasługują dwie pozycje – cztery sery i mortadella z pistacjami (warto do niej dobrać dodatkowy ser buratta). W drugiej – pizza z gruszkami, kozim serem i orzechami włoskimi oraz wersja z mozzarellą, gorgonzolą i grzybami.
Ciekawostką w menu są kanapki panuozzo przygotowywane z ciasta na pizzę lub włoski pieróg calzone.
Miejsce na deser
Miłośnicy słodkości nie mogą wyjść z Feliczity bez deseru. W karcie znajdziemy jedynie dwie pozycje, ale za to jakie! Klasyczne włoskie tiramisu i jego pistacjową wariację. Obie godne polecenia.
Restauracja przyciąga również godzinami otwarcia. Działa we wszystkie dni tygodnia od godz. 12:00. W piątek i sobotę do godz. 00:00, w pozostałe dni do godz. 22:00.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS