A A+ A++

Choć Companeros otworzyło swoje drzwi już nieco ponad rok temu, to ekipa nie spoczywa na laurach – bez przerwy doskonali receptury i bierze zdanie gości pod uwagę. Szef kuchni Bartek Sposób już planuje wyprawę do Meksyku, aby szkolić się pod okiem lokalnych kucharzy.

Meksykańskie bowle

Bowle, czyli dania serwowane w dużych michach z mnóstwem dodatków. Podstawą jest gotowany ryż (najczęściej spotykane w kuchni japońskiej), jednak tutaj dostaniemy zestawy na meksykańską modłę i oprócz ryżu znajdziemy w środku smażoną fasolę, kawałki chrupiącej tortilli, sałatkę z pomidorów pico de gallo oraz guacamole. Do tego kurczaka (również w wersji roślinnej), krewetki, wieprzowinę, wołowinę, domowej roboty chorizo czy kalafiora po pastersku. Tutaj robią to dobrze!

Śniadanie rodem z Meksyku

To propozycje weekendowe, serwowane w soboty i niedziele w godz. 10:00–13:00. W karcie przewidziano siedem propozycji, a wśród nich królują burrito z jajecznicą i nachosy w sosie paprykowym z jajkiem sadzonym, kozim serem i awokado. Do śniadania herbata lub kawa będzie za 5 zł.

Tacos w zestawach

Do niedzieli, 14 stycznia, trwa promocja na tacos. Można dowolnie miksować smaki spośród dziewięciu różnych kompozycji (oprócz birria tacos). Za zestaw sześciu tacos zapłacimy 80 zł. To idealny pretekst, aby wpaść tutaj ze znajomymi.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułUM Łódź: Siatkarki ŁKS odpoczywają, Budowlani zmierzą się z outsiderem
Następny artykułUM Łódź: Remonty dróg w Łodzi. Od początku roku zabezpieczono 134 lokalizacje [SZCZEGÓŁY]