A A+ A++

W niektórych restauracjach na południu Polski znajdziemy w menu lwowski winegret. Winegret kojarzy nam się z lekkim sosem do sałatek, ale ten lwowski to zupełnie co innego. Czym on jest? To po prostu sałatka, choć trochę nietypowa. Popularna we Lwowie i innych ukraińskich miastach sałatka winegret składa się z buraków, ziemniaków, selera, ogórków kiszonych, jabłka, śledzi, marynowanych grzybów, cebuli, śliwek w occie, fasoli, jajek i szczypiorku. Przed podaniem sałatkę polewa się sosem przygotowanym ze śmietany, musztardy, soli i pieprzu.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWirusolog przekonana, że koronawirus uderzy jesienią
Następny artykułPotępił wykluczenie Rosjan. Tak się teraz tłumaczy