A A+ A++


Główny Inspektorat Weterynarii opracował materiały informacyjne dotyczące uboju na użytek własny w gospodarstwie rolnym oraz prowadzenia tzw. rzeźni rolniczej.

„Możliwość prowadzenia działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej jest wyjściem naprzeciw oczekiwaniom i postulatom przedsiębiorców prowadzących działalność na małą skalę w zakładach rodzinnych, wytwarzających określonego rodzaju produkty, często o specyficznych cechach, na które istnieje zapotrzebowanie głównie na rynku lokalnym” – czytamy w piśmie przewodnim wojewody łódzkiego Tobiasza Bocheńskiego, skierowanym do samorządów województwa.

Wymagania weterynaryjne, stawiane przez polskie prawo osobom prowadzącym tego rodzaju działalność, zostały opisane przez GIW w dwóch dokumentach. Przedstawiają one sytuację prawną według stanu na dzień 25 czerwca 2020 roku.

Do pobrania:

Wymagania weterynaryjne przy prowadzeniu rzeźni rolniczej

Wymagania weterynaryjne przy prowadzeniu uboju na użytek własny

T.O.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułObwody wyborcze
Następny artykułWybory Prezydenta RP gdy będziesz poza miejscem zamieszkania