A A+ A++

Dziennikarka “Gazety Wyborczej” Paula Skalnicka – Kirpsza opublikowała artykuł pod tytułem “Czy robiąc jajecznicę, masz traumę z powodu zabicia kurczaka? Prawicowa hipokryzja na talerzu”. Wiele osób zarzuciło jej, że zestawia temat aborcji z jedzeniem.

Reporterka w swoim artykule skarży się na popularny ostatnio temat aborcji, mając sporo pretensji do działań Trybunału Konstytucyjnego oraz Zjednoczonej Prawicy, które odpowiedzialne mają być za “barbarzyństwo” oraz “piekło kobiet”. Internautów najbardziej jednak rozbawiło przyrównanie aborcji do… jajecznicy. Jej zdaniem rozbijanie jajek jest przejawem prawicowej hipokryzji, uznając, iż w każdym jajku znajduje się mały pisklak.

-Można głupiej? Pani redaktor z GW nigdy nie słyszała (np w szkole), że jajka z kurzych ferm nie mają zarodków; (teoretycznie sporadycznie może być w jajach wiejskich, ale w ciągu kilkudziesięciu godzin po odebraniu jajka kurze przez gospodarza zarodek ginie)- skomentował całą sprawę dziennikarz “Do Rzeczy”.

Inni internauci również nie wierzyli, że dziennikarka “GW” wypuściła taki artykuł.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułIle było zakażeń koronawirusem? Niedzielny raport Ministerstwa Zdrowia
Następny artykułWOŚP 2021. Na ulicach Zielonej Góry setki wolontariuszy, w miasto wyjechała objazdowa scena. “Otwórzcie serca i portfele”