Dziennikarze amerykańskiej informacyjnej sieci telewizyjnej NBC News zapytali ekspertów ds. zdrowia – lekarzy, dietetyków i profesorów ds. żywienia – jak się odżywiają i czego unikają w swojej diecie.
Jaimie Davis, dietetyczka i profesor nauk o żywieniu na Uniwersytecie Teksańskim w Austin przyznała: “Moja zasada jest prosta: gdy jem obiad lub lunch, staram się, by produkty nie pochodziły z opakowania. Może to być więc pierś z kurczaka z brokułami i ryżem”.
Z kolei internistka i specjalistka ds. kulinarnych w Kaiser Permanente dr Linda Shiue przyznała, że zwraca uwagę na etykiety na produktach. “Jeśli nie wiesz, czym jest dany składnik, oznacza to, że nie potrzebujesz go w swoim organizmie” – mówi. Oto produkty, których eksperci ds. żywienia unikają w swojej diecie.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS